Stajyer ehliyet Mecliste bekleyen yeni Trafik Yasası çıktığı an uygulamaya geçecek bir ehliyet türüdür.
Uygulama başladığı an sürücü kurslarına yeni müracaat etmiş olanlar, kayıtlı olanlar, sınavlara girmiş ancak başarılı olamayanlar (yani sınavda kalanlar) ayrıca ehliyet sınavlarında başarılı olup sertifikasını alanlar, sertifika almayı hak edenler, eğer sertifikalarını ehliyete çevirmemişlerse onlarda stajer ehliyet kanunundan etkilenip stajer ehliyet alacaklardır.
Peki bu kanun kapsamında çıkacak olan stajer ehliyet neler getirecek neler değişecek Stajer ehliyet 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra Trafik tescile müracaat edip hiç bir ücret (stajer ehliyet alınırken ödeme yapılacak ) ödemeden normal ehliyete çevrilecek bir ehliyet…
Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacaklar. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecektir.
Böyle bir değişik lik yok. Sürücü kurslarında normal okullardaki gibi nakil olayı bulunmamaktadır.
Trafik 35, Motor 16 ve ilkyardım 12 olmak üzere toplam 63 saat ders verilir.
Hayır. Trafik Tescil Bürosuna başvurup sürücü belgenizi aldıktan sonra araç kullanabilirsiniz. Sertifika ehliyet yerine geçmez.
3 ders için 2,5 saattir.
Sınavdan başarısız olduktan sonra 4 defa, toplam 5 sınav hakkınız var.
Sadece kaldığınız derslerden tekrar sınava gireceksiniz.
50 trafik, 40 motor ve 30 ilk yardım olmak üzere toplam 120 soru sorulur. Trafikten 35 net her soru 2 puan. Motordan 28 net her soru 2,5 puan. İlkyardımdan 21 net her soru 3,33 puan değerindedir.
Devlet Hastaneleri ve sürücü olur raporu vermeye yetkili özel hastaneler ile klinikler ve tek doktordan da alınabilir.
Etkilemez, yanlış doğruyu götürmüyor.
Mazeretsiz olarak toplam ders saatlerinin 1/5 i kadar.
Sertifikanız iptal olmaz ancak sağlık raporu ve savcılık belgesinin yeni düzenlemeyle 6 ay olan süresi 1 yıla uzatılmış olup sertifikanızı bu süre içinde ehliyete çevirmezseniz tekrar sağlık raporu ve savcılık çıkarmanız gerekir…
Yanar. Kursiyer sınav hakkını elde ettikten sonra sınavına girmek zorundadır. Eğer giremediyse hakkı yanar. Ancak sağlık raporu ile durumunu belgelerse hakkı yanmaz. Kurs temsilci ücretini yatırmış ise kursiyerde kursa geç bildirimde bulunmuş ise kurs ücreti talep eder
Kursiyerin keyfi ya da zaruret ten sınava girememesi kursun sorunu değildir. Kursiyerlerin sınav listeleri İlçe Milli Eğitimden gelmekte ve temsilci ücretlerinin yatırılması istenmektedir. Ancak, yazılıda dekont süresi içinde, direksiyonda da sınav sonuçları açıklandığında sağlık sorunu varsa, bu belgelenmelidir, sorun olmaz. Dolayısı ile kursun haberi yoksa ya da listeler çıkmışsa kurs temsilci ücretini yatırmak zorundadır.